23.4.2012

Kiersten White - Paranormaali

Kiersten Whiten Paranormaali - kirjan ajattelin esitellä lähinnä takakansitekstin kautta, mikä oli mielestäni aika loistava.

"Kuusitoistavuotias Evie on aina pitänyt itseään ihan tavallisena nuorena - huolimatta siitä, että hän työskentelee Kansainvälisen paranormaalien hallintaviraston leivissä, hänen ex-poikaystävänsä on keiju ja hän on kovaa vauhtia retkahtamassa muodonmuuttajaan ja on kenties ainoa ihminen, joka näkee paranormaalien lumouksen läpi.
Kaiken lisäksi Evie saattaa olla muinaisen, kaikkien yliluonnollisten olentojen tuhoa povaavan ennustuksen keskiössä.
 Se siitä normaalista".

Kirja oli mielenkiintoinen ja antoi vähän erilaisen näkökulman yliluonnollisiin otuksiin. Päähenkilön, Evien, paras ystävä on merenneito, hän työskentelee ihmissusien kanssa ja käyttää kulkureittinään keijupolkuja, joille pääsee vain keijun kanssa. Hän ei ole koskaan elänyt 'normaalia' elämää, ja hänen käsityksensä esimerkiksi lukiosta perustuu TV:n teinidraamaan. 

Kerronta on melkoisen mukaansatempaavaa, vaikka kirjassa ei loppujen lopuksi tapahdu aivan älyttömästi, mutta tarpeeksi kuitenkin. Kirjaan mahtuu toinen toistaan mielenkiintoisempia juonenkäänteitä, jotka ovat loppuunasti mietittyjä, mielestäni mikään ei jää roikkumaan. 

Kirja ei ehkä kuitenkaan ole henkilökohtainen suosikkini, en pidä rakkaussotkuista ihan hirveästi, vaikka tämä nyt ei kovin sotku oikeastaan ollutkaan, mutta minun sydäntäni lähempänä ovat actionmaisemmat kirjat. Tästä jäi mieleen eniten rakkaustarina, ja kaikki muu oli melkein toissijaista, vaikka todellisuudessa kirjassa muut tapahtumat veivät 3/4 koko kirjasta. Rakkaustarina kuitenkin kietoi kirjan yhteen, joten siinä kai syy. 

Lukemisen arvoinen? Kyllä. 
Luenko sarjan tulevat osat? Kyllä.
-'n

2 kommenttia:

Aavis kirjoitti...

en ole ennen kuullutkaan! ;o jos suosittelet kuitenkin vilkaisemaan, niin kukapa ei vielä yhtä fantasiateemaista nuorten('rakkaus')tarinaa kestäisi ^^

osaatko sanoa, mikä erityisesti tekee tästä kirjasta eroavan genren muihin teoksiin verraten? Onko mitään tietoa, kuinka pitkä sarja on kyseessä?

Kiitos! :)

~anji~

'n kirjoitti...

Adele., sarjan pituudesta en osaa sanoa, kaksi tähän mennessä ilmestynyt ja kolmas ilmestyy kesällä jenkeissä.

Mielestäni erilaisen sarjasta tekee sen näkökulma, kirjan aikuiset pitävät paranormaaleja selvästi alempiarvoisina, kun taas Evie ei sitä näe. Ehkä myös Keijut tuovat tavallaan omankaltaisensa puolen, sillä kauheasti ei fantasiassa oikeastaan ole keijuja. Toisaalta nämä keijut kuitenkin muistuttavat mielestäni Melissa Marrin keijuja hivenen.

Sarjan näkökulma on myös mielenkiintoinen, nuori tyttö, joka huomaa, ettei oikeastaan ymmärräkään mitään ympärillään tapahtuvista asioista, ja tekee vain työtään.

Jotenkin kovin vaikea kirja analysoida.. :D