14.1.2012

Rick Riordan: Percy Jackson and the lightning thief

Rick Riordanin ensimmäinen kirja Percy Jacksonista ja tämän maailmasta. Vauhdikas, mielenkiintoinen, loistavasti kirjoitettu tarina, joka yhdistää modernia USA:ta ja muinaisen Kreikan mytologiaa. Lukeminen arvoinen sarja todellakin. Riordanin kirjat ovat englanniksi helppolukuisia.

PJ&lightning thiefin alussa Percy saa selville olevansa Poseidonin poika, ja että Poseidon rikkoi valaansa, kun Percy syntyi: Kolme suurta jumalaa, Zeus, Poseidon ja Haades olivat vannoneet, etteivät enää hanki lapsia ihmisten kanssa, sillä heidän lapsensa ovat voimakkaampia kuin muut puolijumalat, ja vaarallisia muille. Percy joutuu vaikeuksiin ystävänsä Groverin, joka on sattumoisin puoliksi vuohi, Satyyri, ja päätyy puoliveristen leirille New Yorkissa. Sieltä Percy lähtee suorittamaan tehtävää Groverin ja ystävänsä/kilpailijansa Annabethin kanssa: Heidän pitää löytää ja palauttaa Zeukselle tältä varastettu Masterbolt (mikä lie suomeksi, mahtisalamako?) jonka Zeus luulee Percyn varastaneen. Percy törmää matkallaan useisiin Olympoksen jumaliin, ja haastaa riitaakin yhden kanssa, ja päätyy taistelemaan tätä vastaa. Ehtiikö Percy löytää ja palauttaa salaman Zeukselle ajoissa, ja estämään veljeksien, Zeuksen ja Poseidonin, välisen sodan..
-'n

Tästä tuli vähän lyhyt esittely. Seuraavaksi luvassa PJ&the sea of monsters, sitten PJ&Titan's curse, sitten tulee joko muiden kirjailijoiden kirjoja, tai blogitauko, sillä en viitsi hypätä Riordanin yhdestä sarjasta tämän toiseen, sillä nyt on aktiivisen lukemisen alla Eksynyt sankari, jonka esittely tulee vasta koko muun Percy-sarjan jälkeen.. (vaikka sarjan kakkososan esittelinkin ensimmäisenä..)

Ei kommentteja: