8.1.2012

P.C. Cast & Kirstin Cast: Piinattu


Tällä kertaa esittelyyn pääsee P.C Castin teos Piinattu, Yön talo-sarjan neljäs osa.  Vähän vaikeaa aloittaa sarjan esittely neljännestä osasta, mutta koska en aiempia osia varmaan lue uudelleen, ja seuraavat osat aion lukea, on hyvä aloittaa edes jostakin.

Yön talo -sarja (House of night) kertoo Zoe-nimisestä tytöstä, josta tulee ensimmäisessä osassa vampyyrikokelas, ja hän menee paikkakuntansa Yön taloon, vampyyrien sisäoppilaitokseen. Kolmen ensimmäisen kirjan aikana tapahtuu kaikkea mielenkiintoista, ja jos et niitä ole lukenut, kannattaa ne lukea ennen tämän esittelyn loppupuolta, jossa on ei lukunautintoa niinkään tämän kirjan kohdalla pilaavia spoilereita, mutta spoilereita, jotka pilaavat aikaisemmat osat, jos niitä ei ole ehtinyt lukea.

Yön talo -sarja on mielenkiintoinen sarja, melko ohuilla, nopeasti luettavilla kirjoilla. Uskoisin englanninkielistenkin teosten olevan helppolukuisia, mutta toisaalta nuorten kieltä, esimerkiksi ah-niin-ihania haukkumasanoja jne. voi olla vaikea ymmärtää. Sen näkee, kun pääsen englanninkielisten kirjojen kimppuun. Minua tosin ärsyttää tällä hetkellä kirjojen minä-kertoja, mutta tämä on omasta mausta kiinni, kerronta on mielenkiintoista, ja sopii ehkä tälle sarjalle, mutta itse arvostan yleensä enemmän ulkopuolista kertojaa..

Spoilers!

Zoe on menettänyt ystäviensä luottamuksen sählättyään kolmen poikaystävänsä kanssa ja salailtuaan asioita. Hän on ystävystynyt koulun entisen kuningattaren, nykyään syrjityn Afroditen kanssa, ja hänen ystävänsä eivät ymmärrä tätä. Kirjan edetessä Zoe selittää asiat kuitenkin halki, ja päättää paljastaa ylipapittaren, kunnioitetun Neferetin salaisuuden koko koululle. Paljastus ei kuitenkaan suju aivan niin kuin pitäisi...

Yön talo -sarjassa on suomennettuja teoksia käsittääkseni ilmestynyt neljä ensimmäistä, viides on tulossa kevään aikana. Sarjassa on kuitenkin alkuperäiskielellä ilmestynyt yhdeksän kirjaa, joten tämän luettuani päätin, etten jaksa odottaa suomennoksia, ja hypätä englanninkielisten teosten matkaan. Viides kirja on kirjastosta varauksessa, joten sen pääsen lukemaan luultavasti jo ensi viikon aikana, loppuja osia sitten varailen, kun ei ole muutakaan luettavaa. 

Ensi viikolla pääsen luultavasti esittelemään Rick Riordanin Percy Jackson -sarjaa, kunhan saan ne kirjastosta. Tosin en ehdi kovin paljon välttämättä lukemaan, sillä aikani kulunee historiankurssin itsenäisen suorituksen tehtävien parissa, vielä on joku parikymmentä tekemättä, aikaakin tosin on vielä, ja japaninopiskelun parissa, ja japanista minulla onkin koe jo 18. päivä, joten se menee muiden asioiden ohitse. 
-'n

2 kommenttia:

Suvituuli kirjoitti...

Onnea luku-urakkaan! :) Pitääpä itsekin lukea Yön taloa, vaikuttaa jännältä sarjalta. Olen jotenkin onnistunut ohittamaan sen kokonaan, ja olisin varmaan jatkanut tietämättömyyttäni ilman tätä blogia. Kiitos! :D

'n kirjoitti...

Suvituuli, joo, on ihan lukemisen arvonen sarja kyllä :)